Monopoly

Monopoly is een bordspel dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1935. Het spel is gebaseerd op het economische concept van monopolie, waarbij spelers de controle willen krijgen over eigendommen en bedrijven door activa te kopen, verkopen en verhandelen. Spelers beginnen het spel met een vast bedrag en bewegen zich over het bord, waarbij ze zoveel mogelijk eigendommen opkopen. Wanneer andere spelers op een eigendom landen dat zij bezitten, moeten ze de eigenaar huur betalen. De speler die aan het einde van het spel het meeste geld en bezittingen heeft verzameld, wint. Monopoly is een leuk en opwindend spel dat al tientallen jaren door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gespeeld. Het is een eenvoudig te leren spel dat vaardigheden op het gebied van strategieën en geldbeheer aanmoedigt. Of je het nu met familie en vrienden speelt of de computerversie speelt, Monopoly zorgt gegarandeerd voor urenlang vermaak! Dus maak je klaar om je een weg naar de overwinning te kopen, verkopen en ruilen in dit klassieke strategiespel. Veel plezier!

Monopoly

Spelregels

- Doel van het spel: Het doel van het spel is om de rijkste speler te worden door onroerend goed te kopen, huren en verkopen. Het speelbord bestaat uit veertig velden met achtentwintig eigendommen: tweeëntwintig straten (gegroepeerd in acht kleurgroepen), vier spoorwegen, twee nutsvoorzieningen, een jackpot en drie kansvelden.

- Spel spelen: Elke speler gooit tijdens zijn beurt om de beurt twee dobbelstenen en beweegt zich met de klok mee over het bord volgens het gegooide nummer. Bij het passen of landen op een eigendomsveld dat geen eigendom is van een andere speler, mogen ze het kopen van "de bank". Als het al in het bezit is, moeten ze huur betalen aan de eigenaar, zoals bepaald door dobbelstenen te vermenigvuldigen met eventuele bonusregels die aan bepaalde eigendommen zijn gekoppeld. Spelers kunnen ervoor kiezen om huizen of hotels te kopen voor hun eigendommen, waardoor de huren verder kunnen stijgen; eenmaal per beurt hebben spelers echter de mogelijkheid om geen eigendommen te kopen of te ruilen als ze dat niet willen. Als alle andere spelers zijn uitgeschakeld, wint de overgebleven speler, op voorwaarde dat hij/zij meer geld heeft dan de failliete spelers van de tegenstander samen, d.w.z. degenen die de laatste uitdaging niet hebben voltooid zonder eerst failliet te gaan!

Spelers mogen ook kaarten trekken van een stapel "Kans"- en "Algemeen Fonds"-kaarten, die hen geld kunnen geven of wegnemen; andere effecten, zoals het naar de gevangenis sturen van de speler, zijn ook mogelijk. Bovendien kunnen ze mogelijk een of meer spoorwegen of nutsbedrijven kopen. Als een speler op de jackpot terechtkomt, wint hij/zij $200. Wanneer een speler failliet gaat, wordt al zijn eigendom aan de bank of andere spelers gegeven en zijn ze niet langer in het spel.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken