Ticket to ride

Ticket to Ride is een strategisch bordspel waarin spelers strijden om de langste spoorlijn tussen steden op het bord te bouwen. Het spel is in 2004 uitgegeven door Days of Wonder. Spelers verzamelen gekleurde kaarten, die corresponderen met routes tussen steden, en gebruiken ze vervolgens om spoorlijnen op het bord te claimen. Ticket to Ride heeft sinds de lancering talloze prijzen gewonnen, waaronder Spiel des Jahres (Spel van het jaar), Mensa Select, Origin's Best Traditional Game, Golden Geek voor Best Board Game Artwork/Presentation en nog veel meer.Met zijn speelgemak en meerdere strategieën is Ticket to Ride een veelgeprezen strategisch bordspel dat geschikt is voor spelers van alle leeftijden. Dus pak je tickets en maak je klaar om te rijden!

Ticket to ride

Spelregels

- Doelstelling: Wees de speler met de meeste punten aan het einde van het spel. Punten worden verdiend door bestemmingstickets te voltooien, routes op de kaart te claimen en de langste ononderbroken route te hebben.

- Opzet: Elke speler ontvangt vier treinkaarten (van verschillende kleuren) en twee bestemmingskaarten van een stapel in elke hoek van de tafel; trek extra loten zodat er om te beginnen een gelijk aantal is voor alle spelers (exclusief niet-opgeëiste loten). Plaats 45 treinwagons op je kleurstation naast je en schud de resterende stapel kaarten met de afbeelding naar beneden op het speelveld als trekstapel.

- Spelen: Tijdens één beurt kan een speler 3 van de 4 mogelijke acties uitvoeren, zoals meer kaarten trekken of een route aan boord opeisen enz.

- Kaarten onthullen: Een speler mag tijdens zijn beurt 2 treinwagonkaarten trekken, maar als hij ervoor kiest om dit niet te doen, moet hij 1 kaart van de gedekte trekstapel onthullen, die eerst willekeurig door hem wordt geselecteerd voordat hij deze onthult aan andere spelers die dezelfde kunnen claimen. kaart indien aanwezig in hun hand, hoewel meerdere exemplaren niet door één persoon kunnen worden vastgehouden en daarom slechts één exemplaar voor zichzelf kunnen nemen nadat deze op deze manier publiekelijk is onthuld totdat de laatste kaart is verkregen wanneer er geen trekkingen meer zijn toegestaan, waardoor het spel wordt beëindigd.

- Een route claimen: Een speler kan een route aan boord claimen door zijn gekleurde treinwagons langs vooraf bepaalde routes te plaatsen die op het bord worden weergegeven met pijlen en andere indicatoren voor verschillende soorten verbindingen zoals steden, dorpen enz. gebruikt zijn 2 of meer, afhankelijk van de lengte van die specifieke route die wordt gekozen, aangezien voor langere routes meer voertuigen nodig zijn dan voor kortere.

- Langste ononderbroken route: Zodra een speler in staat is om zijn gekleurde treinwagons zonder onderbrekingen door verschillende steden, dorpen en/of dorpen te laten rijden, heeft die persoon de langste ononderbroken route en krijgt daarvoor punten die worden toegevoegd aan de totale score zo helpen ze het spel te winnen.

- Bestemmingstickets: Aan het begin van het spel krijgt elke speler twee bestemmingstickets die ze moeten vervullen om punten te verdienen. Dit kan op elk moment worden gedaan door hun gekleurde treinwagons te verbinden tussen twee genoemde steden, dorpen of dorpen op het ticket. voordat iemand anders dezelfde route aflegt, anders worden er geen punten toegekend voor dat specifieke ticket als iemand anders dat al heeft gedaan.

- Puntentelling: Nadat alle punten zijn opgeteld en de score van elke speler bekend is, wordt de speler met het hoogste totaal uitgeroepen tot winnaar van het spel.

- Einde van het spel: Het spel is afgelopen als er geen kaarten meer uit de trekstapel kunnen worden getrokken of als er geen bestemmingstickets meer kunnen worden voltooid. Op dit punt moeten spelers de punten optellen die ze hebben verdiend met het voltooien van bestemmingstickets en het hebben van de langste ononderbroken routes en deze vergelijken met de scores van hun tegenstanders om te bepalen wie de winnaar van het spel is.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken