Ganzenbord

Ganzenbord is een gezellig bordspel dat gespeeld kan worden door kinderen en volwassenen. Het biedt veel verschillende voordelen als je het speelt. Je kan verschillende doelen bereiken: winnen, samenwerken en plezier hebben!

Ganzenbord vereist geen speciale kennis of vaardigheden. Het is eenvoudig te begrijpen en iedereen kan er in een korte tijd mee begrijpen hoe het werkt.

Ganzenbord

De spelregels

Het doel van Ganzenbord is om als eerste bij het laatste veld te komen en de meeste punten te verzamelen. De persoon met de meeste punten is de winnaar.

De regels van Ganzenbord zijn eenvoudig; er worden twee dobbelstenen gebruikt om de beurt, waarmee je een doel bereikt op het bord. Na elke beurt mag je een doel proberen te bereiken door vooruit te gaan met de dobbelstenen.

Als je op een veld komt dat verschillende voordelen heeft, zoals winst of verlies, mag je kiezen wat je wilt doen. Het is ook mogelijk om samen te werken met andere spelers. Als bijvoorbeeld twee spelers op hetzelfde veld komen, scoort de eerste speler die aan de beurt is x punten.

Als je op een veld komt waarop staat ‘ga terug’, ga je vervolgens helemaal terug naar het startveld en begin je weer van voor af aan. Op sommige velden staat dat je een bepaalde dobbelsteen of beide dobbelstenen mag gebruiken.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken