Scrabble

Scrabble is een tijdloos woordspel waar families en vrienden al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw van genieten. Het is een van die klassieke bordspellen die al tientallen jaren populair blijft. In Scrabble vormen de spelers om de beurt woorden op het spelbord met behulp van tegels met letters, waarbij elke speler probeert de hoogst mogelijke score te behalen. Het combineert elementen van strategie, toeval en creativiteit terwijl elke speler probeert het beste woord uit zijn tegels te halen. Scrabble moedigt ook geletterdheid aan terwijl spelers nieuwe woorden leren en spelling oefenen. Spelers kunnen het spel uitdagender maken door verschillende strategieën te gebruiken, zoals woorden van twee letters of woorden van drie letters vormen voor extra punten.

Scrabble

Spelregels

- Het spel wordt gespeeld met twee tot vier spelers, die elk één voor één spelen.

- Elke speler begint het spel door zeven tegels uit de tegelzak te trekken en deze op hun rekje te leggen in het zicht van alle andere spelers.

- De startspeler begint met het spelen van elk woord dat hij kan vormen met behulp van zijn eigen letters op het bord, en houdt minstens één letter van dat woord op een middenvak gemarkeerd met "start" of "dubbele woordscore" (zoals aangegeven).

- Spelers bouwen om beurten op elkaars woorden en verdienen punten voor elke geplaatste letter, evenals bonussen afhankelijk van het type vierkant dat ze bedekken (bijv. dubbele woordscore) .

- Als alle spelers hun zeven originele letters hebben gebruikt, pakken ze indien mogelijk extra tegels uit de zak totdat er geen meer over is en gaan door met spelen totdat er geen woorden meer kunnen worden gevormd of een speler al zijn tegels heeft opgebruikt, waarmee de ronde van speel voor alle anderen die nog steeds tegels in de hand hebben.

- Op dit moment worden de punten opgeteld op basis van het totale aantal letters dat tijdens die beurt is gespeeld plus eventuele bonussen die zijn verdiend door bepaalde typen vierkanten te bedekken .

- Nadat deze punten zijn opgeteld, begint de volgende ronde in omgekeerde volgorde, zodat de speler die als laatste is gegaan deze keer als eerste aan de beurt is.

- Dit gaat door totdat een speler een vooraf bepaald aantal punten heeft bereikt of alle spelers hun tegels hebben opgebruikt.

- De winnaar van het spel wordt uitgeroepen en de punten worden opgeteld voor elke speler om de ranglijst aan het einde te bepalen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken