Stratego

Stratego is een klassiek bordspel van strategie en tactiek. Spelers verplaatsen om de beurt hun stukken over het bord en proberen de vlag van hun tegenstander te veroveren. Stratego vereist zorgvuldige planning en strategie om te winnen. Stratego is een geweldige manier voor mensen om zichzelf uit te dagen en hun vaardigheden te testen. Met zijn eenvoudige regels en boeiende gameplay blijft Stratego een populair strategisch bordspel. Het is een geweldige game om met vrienden en familie te spelen en je kunt er urenlang van genieten. Of je nu op zoek bent naar een uitdagend spel of gewoon wat plezier wilt hebben, Stratego is een uitstekende keuze!

Stratego

Stratego

- Het spel wordt gespeeld op een bord van 10x4, waarbij elke speler 40 stukken in twee verschillende kleuren heeft.

- Elk stuk heeft een rang variërend van Marshals (de hoogste) tot Scouts (de laagste).

- Daarnaast heeft elke speler zes bommen en één vlag.

- Een beurt bestaat uit het verplaatsen van een stuk per keer in een willekeurige richting tot het aantal vakjes dat gelijk is aan de rang van dat stuk, of het aanvallen van een stuk van de tegenstander door naar zijn vierkant te gaan of eroverheen te springen in een lege ruimte erachter als de andere kant is ook vrij. Bommen kunnen niet bewegen en kunnen alleen worden veroverd als ze rechtstreeks worden aangevallen in plaats van eroverheen te springen; vlaggen bewegen op dezelfde manier als verkenners, maar moeten gedurende het spel op hun oorspronkelijke positie blijven, tenzij ze worden ingenomen door de verkenner of maarschalk van een tegenstander.

- Als twee stukken elkaar aanvallen, worden ze uit het spel verwijderd; als beide spelers echter stukken van gelijke waarde hebben, verliest geen van beiden iets - deze situatie wordt "zwaardvechten" genoemd.

- De overwinning wordt uitgeroepen als alle stukken van je tegenstander zijn uitgeschakeld OF als het je lukt om de vlag van je tegenstander te veroveren voordat zij de jouwe veroveren!

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken