Ligretto

Ligretto is een veelzijdig en spannend spel dat je uitdaagt om je strategische denkvermogen te testen. Het is een schaakachtig spel met veel verschillende manieren om te winnen. Door zijn eenvoudigheid is het spel geschikt voor alle leeftijden, waardoor je als familie samen kunt genieten van het spel.

Ligretto

De spelregels

1. Het spel wordt gespeeld met één Ligretto-kaartspel bestaande uit 80 kaarten - 20 groene, 20 gele, 20 rode en 20 blauwe.

2. De spelers trekken elk zeven kaarten van dezelfde kleurstapel naar keuze om hun starthanden te maken.

3. Alle spelers proberen zo snel mogelijk al hun kaarten kwijt te raken door ze in oplopende volgorde op vier verschillende stapels in het midden van de tafel te leggen (één stapel voor elke kleur).

4. Als een speler geen kaart meer in de hand heeft, kan hij/zij een willekeurige stapel pakken van een andere speler die nog kaarten over heeft en in plaats daarvan doorgaan met spelen totdat ze ook op zijn.

5. Azen tellen laag (A-2-3) terwijl heren hoog tellen (K-Q-J-10). Daarom kan een Aas alleen op een 2 of een Heer op een Vrouw enz. worden geplaatst. Als er geen kaart boven ligt, mag je je Aas overal plaatsen waar je een nieuwe rij wilt beginnen, maar nooit onder een andere aas of heer!

6. Als twee spelers tegelijkertijd dezelfde rang hebben, mogen ze allebei tegelijk spelen: maar daarna is het weer verboden totdat iemand eerst iets anders speelt! Het is niet toegestaan om te wachten op de beurt van iemand anders.

7. De winnaar is de eerste die al zijn kaarten kwijt is!

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken