Levensweg

Levensweg is een educatief spel dat leerlingen van alle leeftijden de kans geeft om hun basiskennis over financiën te verbeteren. Het populairder wordende bordspel, dat door het Nederlandse bedrijf De BankGiro Loterij ontwikkeld is, combineert financiële educatie met plezier. Zo kan Levensweg een leuke en educatieve manier zijn om geldzaken te begrijpen.

Levensweg

De spelregels

Levensweg is een spel waarbij spelers worden uitgedaagd hun kennis over financiën te verbeteren. Het doel van het spel is om als eerste naar het doel te reizen en daarmee de meeste geldprijzen te winnen. De spelers verplaatsen zich op een spelbord met afbeeldingen van verschillende financieel-gerelateerde thema's, zoals beleggen, belastingbetaling, financiële planning en creditcards.

Elke beurt geven spelers kansen om hun financiële vaardigheden te verbeteren. Spelers verdienen geld door vragen naar financieel betrekking hebbende onderwerpen correct te beantwoorden en zo ook hun eindbalans te verhogen. Daarnaast worden er ook speciale gebeurteniskaarten gedeeld, die de spelers toestaan om extra geldprijzen of voordelen te winnen.

Om te winnen in Levensweg, moet een speler als eerste naar het doel reizen en de meeste geldprijzen verzamelen. De speler kan meer geld verdienen door vragen correct te beantwoorden en kaarten te verzamelen. Als het spel ten einde is, vergelijken de spelers hun eindbalans met elkaar. De speler met de meeste geld wordt als winnaar uitgeroepen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken