Twister

Twister is een populair fysiek gezelschapsspel dat in 1966 in de Verenigde Staten is gemaakt. Het gaat om spelers die hun lichaam in verschillende posities op een plastic mat wringen, terwijl ze proberen te blijven staan. Om het spel te spelen, verdelen de spelers zich in twee teams en gaan aan weerszijden van het speelveld staan. Een spinner wordt gebruikt om te bepalen welk lichaamsdeel de mat moet raken, en een scheidsrechter roept de volgorde van bewegingen op. Het spel eindigt wanneer een team de volledige reeks poses met succes heeft voltooid of wanneer een speler omvalt. Twister kan spelers van alle leeftijden urenlang plezier en gelach bieden. Het is ook een uitstekende manier om fysieke activiteit aan te moedigen en coördinatie te ontwikkelen. Twister is een opwindend spel dat zowel binnen als buiten kan worden gespeeld, waardoor het een geweldige keuze is voor familiebijeenkomsten, verjaardagsfeestjes of zowat elke andere sociale bijeenkomst. Maak je klaar om te draaien en te schreeuwen met het klassieke spel Twister!

Twister

Spelregels

- Verzamel 2 of meer spelers en plaats de Twister-mat op een vlakke ondergrond, met de cirkels naar boven gericht.

- Elke speler moet één hand en één voet kiezen om mee te beginnen (deze worden de rest van het spel "markers" genoemd).

- Een speler draait de spinner en roept vervolgens welke kleur als volgende door elke marker van alle spelers moet worden aangeraakt; d.w.z.: linkerhand geel, rechterhand blauw, rechtervoet groen etc...

- De winnaar is degene die langer kan blijven zonder uit balans te raken of een cirkel aan te raken met een reeds bezette marker!

- Als een persoon valt, ligt hij uit die ronde, maar als tijdens het spelen een andere pion zijn gevallen pion aanraakt, telt dat niet mee in die ronde alleen!

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken