Jenga

Jenga is een populair spel dat zijn oorsprong vindt in Afrika en in de jaren tachtig in de Verenigde Staten werd geïntroduceerd. Het spel bestaat al eeuwen en de naam is afgeleid van het Swahili-woord kujenga, dat 'bouwen' betekent. Het is een eenvoudig maar strategisch spel waarbij spelers om de beurt één blok tegelijk verwijderen uit een toren die uit 54 blokken bestaat. Jenga vereist dat spelers samenwerken en communiceren om met succes de hoogst mogelijke toren te bouwen. Spelers moeten ook de bewegingen van hun tegenstanders in de gaten houden, aangezien elke verkeerde beweging ervoor kan zorgen dat de hele zaak instort. Als gevolg hiervan biedt Jenga een leuke manier voor vrienden en familieleden om te communiceren terwijl ze elkaars strategieën uitdagen. Het is een geweldig spel om in groepen te spelen, omdat het teamwerk aanmoedigt en spelers aanmoedigt om buiten de gebaande paden te denken. En hoe hoog de toren ook wordt, hij stort altijd neer – wat zorgt voor zeer vermakelijke momenten!

Jenga

Spelregels

- Verzamel alle 54 Jenga-blokken en stapel ze in niveaus van drie naast elkaar langs hun lange zijde en in een rechte hoek ten opzichte van het vorige niveau.

- Verwijder om de beurt één blok tegelijk van elk niveau behalve de bovenste laag en plaats het dan bovenop de toren. Het is belangrijk dat je slechts één hand gebruikt bij het uitnemen en plaatsen van een blok, om de balans van de toren niet teveel te verstoren.

- Naarmate spelers meer blokken van lagere niveaus van de toren verwijderen, bouwen ze hogere niveaus op met minder blokken per niveau; dit maakt het steeds moeilijker om een enkel blok eruit te trekken zonder dat de hele structuur instort!

- Als je beurt een onmiddellijke crash veroorzaakt (d.w.z. voordat je tegenstander nog een kans heeft gehad), verlies je; evenzo als je tijdens iemands beurt een ander blok behalve het jouwe aanraakt of verplaatst, wat resulteert in een onmiddellijke ineenstorting - ook verlies!

- Bij het spelen van multiplayer-spellen met 3 of meer mensen: nadat iemand heeft gewonnen door alle torens van zijn tegenstanders omver te werpen, blijf spelen totdat er nog maar één persoon over is die zijn toren niet heeft omvergeworpen. In dat geval wint hij.

- Als de toren niet instort en er na 18 zetten geen winnaar is, eindigt het spel in een gelijkspel. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken