Jeu de Boules

Jeu de Boules is een leuke en plezierige manier om met familie, vrienden of andere spelers te socialiseren. Het is een goede activiteit om ervoor te zorgen dat je fysiek actief blijft, waardoor je ook een goede cardio-workout krijgt. Jeu de Boules is een gemakkelijk spel om te leren, maar het kan moeilijk zijn om goed te worden in het spel. Je moet veel oefenen voordat je er echt vaardig in wordt.

Jeu de Boules

De spelregels

Het doel van het spel is om de bal zo dicht mogelijk bij de zogenaamde 'jack' te gooien. De jack is een kleine witte bal die aan het einde van het veld wordt geplaatst. De spelers mogen om beurten de bal met hun handen gooien, waarna deze zo dicht mogelijk bij de jack moet landen. Wie het dichtste bij de jack gooit, heeft de ronde gewonnen. Er kan ook worden gespeeld met teams van twee spelers, waarbij beide spelers om beurten mogen gooien en hun scores samen tellen.

De bal die het dichtst bij de jack ligt, is degene met de meeste punten. Als er twee of meer ballen heel dicht bij elkaar liggen, worden deze 'dead' genoemd en gelden ze niet meer als scoren.

Het spel eindigt als alle spelers hebben gegooid of wanneer één team voldoende punten heeft verzameld om te winnen. Er kan ook worden afgesproken dat er een bepaalde score nodig is om te winnen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorie├źn
Best bekeken