Frisbee

Frisbee is een sport waarbij je met een schijfachtig voorwerp gooit en vangt. De schijf, ook wel frisbee genoemd, kan van plastic of schuim zijn. Het spel bestaat meestal uit twee teams die tegen elkaar strijden om te zien wie de frisbee het vaakst kan gooien en vangen in een bepaald aantal minuten.

De meest voorkomende spelvarianten van frisbee zijn Ultimate Frisbee, Disc Golf en Freestyle. Ultimate Frisbee is het meest populaire soort frisbee waarbij twee teams proberen de disc in het doel van hun tegenstander te gooien. Disc Golf is een ander soort frisbee dat wordt gespeeld met disc-platen waar je probeert in zo min mogelijk worpen de disc het doel in te gooien. Freestyle Frisbee is een sport die meer bekend is als een showact waarbij de speler verschillende trucs uitvoert met de frisbee.

Frisbee

De spelregels

Frisbee is een sport die veel verschillende spelregels heeft, afhankelijk van het soort spel dat je speelt.

Ultimate Frisbee

Ultimate Frisbee is een teamsport gespeeld met twee teams van elk maximaal 7 spelers. Het doel van het spel is om de disc in de goalzone van de tegenstander te gooien. Elke team heeft in totaal 10 worpen om de goal te bereiken. Wanneer een team de disc heeft, kunnen ze de disc alleen doorgeven aan andere spelers. Er mag niemand lopen met de disc en wanneer er een pass gemist wordt moet het spel weer opnieuw beginnen.

Disc Golf Frisbee

Disc Golf is een sport waarbij twee spelers proberen disc-platen in een doel te gooien gebruikmakend van zo min mogelijk worpen. Elk team heeft één disc en dient deze tegen de grond te gooien om de disc in het doel te krijgen. Wanneer de speler een worp in het doel maakt, is dit een perfecte score. Er zijn verschillende regels die gelden, zoals dat je niet mag lopen met de disc, maar je dient deze steeds te gooien.

Freestyle Frisbee

Freestyle Frisbee is een individuele sport waarbij spelers verschillende trucs uitvoeren met een frisbee. De meeste van deze trucs zijn gebaseerd op de behandeling van de frisbee, waarbij spelers het object in verschillende posities moeten houden en ermee omgaan. De trucs zijn vaak gericht op het weergeven van acrobatische kunst zoals zwaaien, lopen en vliegen met de frisbee. Er bestaan ook competities waar spelers hun trucs kunnen laten zien aan het publiek.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken