Badminton

Badminton is een sport waarbij twee tegenspelers of twee tegengestelde teams van elk twee spelers betrokken zijn. Het wordt gespeeld met lichtgewicht rackets en een shuttle, een gevederd projectiel. Het doel van het spel is dat één speler of team de shuttle over het net in het veld van de tegenstander slaat, zodat ze hem niet meer kunnen terugslaan. Er wordt een punt gescoord als de shuttle de grond raakt in het kamp van de tegenstander. Het spel kan binnen of buiten worden gespeeld, maar niet op een strand of grasveld, omdat het voor goed spel afhankelijk is van een harde, vlakke ondergrond. Badminton vereist fysiek uithoudingsvermogen en behendigheid, evenals mentale vaardigheid, snelle reacties en goede oog-handcoördinatie om succesvol te zijn in het spel. Het wordt over het algemeen gespeeld als enkelspel of dubbelspel en kan worden genoten door mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus, waardoor het een uitstekende recreatieve activiteit is. Badminton is ook een populaire wedstrijdsport en er worden over de hele wereld professionele toernooien gehouden. Er zijn enkele variaties op de traditionele variant van badminton.

Badminton

Spelregels

- Het speelveld: Badminton wordt gespeeld op een rechthoekig speelveld dat is gescheiden door een net en omlijnd met lijnen in verschillende kleuren die de grenzen van het spel aangeven.

- Scoren en serveren: Een game wordt meestal gewonnen door de partij die als eerste 21 punten heeft, tenzij beide partijen elk 20 punten hebben, in welk geval de game moet worden gewonnen met twee duidelijke punten. Spelers serveren vanaf de tegenovergestelde uiteinden van hun banen en doen dit om de beurt totdat een speler of team een punt wint of als er een illegale slag is uitgevoerd; dan zijn de andere spelers aan de beurt om te serveren.

- Slagen: Er worden drie hoofdslagen gebruikt bij badminton; forehand, backhand en smashes (of overhead shots). Alle schoten moeten diagonaal over het net naar de helft van het speelveld van je tegenstander gaan voordat ze je punten kunnen opleveren - behalve bij het serveren!

- Fouten: Als een team op enig moment tijdens het spel een fout begaat, verliezen ze dat punt automatisch, aangezien er tijdens badmintonwedstrijden strikte regels gelden, zoals het niet loslaten van je racket tijdens het spelen of het overschrijden van grenslijnen rond het veld. zelf bij het terugspelen van schoten over het net nadat ze de grond hebben geraakt.

 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken