Darten

Darts is een leuk en spannend spel dat zijn oorsprong vindt in Groot-Brittannië. Het gaat om het gooien van kleine raketten, meestal gemaakt van plastic of metaal, naar een cirkelvormig doel dat een dartbord wordt genoemd. Het doel van het spel is om punten te scoren door specifieke delen van het bord te raken. Bij wedstrijddarts gooien spelers drie darts per beurt en proberen ze bij elke beurt zoveel mogelijk punten te scoren. Darts kan op verschillende manieren worden gespeeld, zoals 301 of 501, populaire keuzes voor zowel casual games als toernooien. Het spel kan ook alleen of tegen een tegenstander worden gespeeld. Hoe je ook speelt, darten is een geweldige manier om hand-oogcoördinatie te oefenen en je doel te verscherpen. Het werd oorspronkelijk gespeeld als een pubspel in Engeland voordat het in het begin van de 20e eeuw wereldwijd populair werd. Tegenwoordig is darts een internationaal erkende sport en zijn er verschillende competitieve competities over de hele wereld.

Darten

Spelregels

- Opstelling: Het dartbord moet stevig aan een muur worden gehangen op de standaardhoogte van 1,75 meter van de vloer tot het midden van de roos.

- Spelverloop: Spelers gooien om de beurt elk drie darts en proberen zoveel mogelijk punten te raken binnen elke ronde (of beurt). Punten worden opgeteld door alle drie de darts bij elkaar op te tellen voor de ronde van elke speler. De speler met de hoogste score na een afgesproken aantal rondes wint dat spel.

- Puntentelling: Elke sectie met nummers 1-20 is verschillende punten waard; enkele gebieden zijn het dubbele waard, en drievoudige secties drievoudig, terwijl het raken van de roos 50 punten oplevert en buitenste ringen 25 punten tellen of 50 als het een dubbel gebied is of 100 als het in een drievoudig gebied is

- Afwerking: Als alle spelers hun ingestelde aantal beurten hebben voltooid, tellen ze hun scores op om te bepalen wie er heeft gewonnen!

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken