American football

American football is een opwindende, actievolle sport waar al tientallen jaren door miljoenen mensen over de hele wereld van wordt genoten. Het spel wordt gespeeld tussen twee teams, die elk proberen een bal over het veld te bewegen en punten te scoren door de endzone binnen te gaan of door de doelpalen van de tegenstander te trappen. Amerikaans voetbal vereist fysieke kracht en behendigheid.

American football

De spelregels

- Het spel wordt gespeeld tussen twee teams van elk 11 spelers.

- Elk team probeert de bal over het veld te bewegen en punten te scoren door met balbezit de eindzone van de tegenstander binnen te gaan.

- Teams hebben vier downs (pogingen) om 10 yards of meer te winnen en balbezit te behouden. Als ze het niet halen in 4 downs, moeten ze balbezit overdragen aan hun tegenstanders op een aangewezen plek op het veld.

- Er zijn verschillende manieren waarop een team kan scoren in het voetbal: touchdown (6 punten), extra punt (1 of 2 punten), velddoelpunt (3 punten), veiligheid (2 punten).

- Op elk moment tijdens een spel kunnen beide partijen worden bestraft voor het begaan van een overtreding tegen een andere speler of regel; dit heeft tot gevolg dat yardage wordt afgetrokken van hun totale afstand tot een first down, evenals andere sancties afhankelijk van de ernst van de overtreding.

- De klok stopt na elke onvolledige pass, buiten het speelveld, het afdwingen van penalty's en scorende acties, maar blijft lopen tijdens PAT's en wanneer spelers in/uit wisselen.

- Tijdens de rust is er meestal entertainment zoals muziekoptredens of optredens van fanfares.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken