Bowlen

Bowlen is een populaire sport waarbij een zware bal door een steeg naar de kegels wordt gerold. Het wordt door miljoenen mensen over de hele wereld genoten en is al eeuwenlang een hoofdbestanddeel van recreatieve activiteiten. 

Bowlen kan worden genoten door mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus, waardoor het een geweldige manier is om een band met vrienden en familie op te bouwen. Het is ook een uitstekende vorm van lichaamsbeweging, omdat de repetitieve beweging van het gooien van de bal helpt om de spieren in je armen, schouders en benen te trainen. Bowlingcompetities zijn ook populair onder competitieve bowlers die hun vaardigheden graag testen tegen andere spelers.

Bowlen

Spelregels

- Het doel van bowlen is om alle tien kegels omver te werpen door een bowlingbal over de baan te rollen.

- Spelers gooien om de beurt twee ballen per beurt, met uitzondering van een strike, waarvoor slechts één worp per frame nodig is.

- Een legaal schot bestaat uit achter de foutlijn staan en de bal binnen 20 seconden bij elke worp loslaten voordat deze overgaat in dood hout (de goot).

- Als beide ballen er niet in slagen om alle 10 pins omver te werpen na de eerste worp, wordt dit een open frame genoemd en kunnen spelers een nieuwe worp proberen om een reserve te scoren in dat frame; als er na de tweede worp nog steeds pins staan, worden die resterende pins in plaats daarvan geteld als hun score voor dat frame.

Strike

Wanneer alle 10 pins zijn omvergeworpen bij de eerste worp in een bepaald frame, is dit wat bekend staat als 'striking' of 'een strike' hebben bereikt; bonuspunten worden toegekend op basis van het aantal punten dat is verzameld uit volgende worpen binnen dezelfde ronde/frame (totdat de volgende speler aan de beurt is).

Spare

Wanneer slechts enkele, maar niet alle 10 pinnen worden omvergeworpen bij de eerste levering, en deze resterende pin(s) worden omgegooid in de laatste worp.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Best bekeken