Pubquiz

Een pubquiz is een spel waarbij de regels per café kunnen verschillen. Over het algemeen geldt dat een aantal teams strijdt wie de meeste vragen goed beantwoordt en zo de winnaar van de quiz wordt. Een pubquiz bestaat uit zes tot acht rondes van tien vragen per ronde. Er zijn niet alleen vragenrondes, maar er is vaak ook een muziek- en/of audioronde en een fotoronde.

Op het moment dat een quiz twee of meer winnaar zou opleveren, wordt er vaak een benaderingsvraag gesteld (eventueel voorafgegaan door een minironde van drie andere vragen om op die manier een winnaar aan te wijzen).

De fotoronde wordt niet zelden vóór ronde 1 uitgedeeld en hoeft dan pas na ronde drie of vier ingeleverd te worden. Op die manier kun je tussen de ‘normale’ rondes door nog steeds doorspelen.

Het gebruik van de mobiele telefoon is als vanzelfsprekend niet toegestaan. Het is simpelweg een doodzonde.

De quiz is in Nederland met een flinke opmars bezig. Al sinds 2005 worden er pubquizzen gegeven en ruim tien jaar later kun je in meer dan 150 cafés wekelijks een quiz spelen. Bovendien wordt de quiz ook steeds vaker gebruikt als bedrijfsuitje of personeelsfeest. Meer weten? Kijk dan op www.quizbroers.nl voor meer informatie.